Börja designa

 När du kommer in på översikten på din blogg klickar du på kugghjulet med en liten nedåtpil bredvid:
Klicka på "Design":
Börja med att välja en design som mall. Om du föredrar att börja koda själv är det här tyvärr fel sida för dig, för det kan jag inte ens själv.
Du kan välja en gratisdesign direkt för att komma igång genom att klicka på "Byt tema". Så är det bara att välja!
Du kan klicka på "Smygtitta" för att se hur det skulle se ut på just din blogg, sedan rullar du musen över designen du gillar bäst och klickar på den:
Antagligen kommer det komma upp en varningsruta. Om du har gjort några ändringar i kodningen på förra designen kommer det inte följa med till den nya, utan hela designen kommer bli nollställd för att anpassa gratisdesignen. Klicka på "OK" om du är säker på att du vill välja temat.
Nu kan du välja bilder! Alla designer har inte lika många bildrutor som Dotty, du får helt enkelt välja det du vill. Där ger jag dig fri hand eftersom jag inte kan bestämma över dina bilder. Klicka på den gröna knappen för att ladda upp något från din dator, annars kan du välja en gratisbild.
Nu kommer du till färgerna. Antingen kan du välja ett automatiskt färgtema som kommer med designen, eller så kan du välja färger själv.
Klicka på den här knappen för att välja om du vill ha automatiskt eller eget färgtema.
Vill du bestämma egna färger? Klicka på rutorna där det står t ex #ffffff och välj från den här rutan:
Nu kan du bestämma dina textinställningar. Vilket teckensnitt vill du ha? Vilken storlek? Välj vad du vill!
Till slut finns det en liten ruta längst ner. Välj dina egna inställningar! Glöm inte att klicka på "Spara" innan du lämnar sidan, annars är alla ändringar förgäves!
Hoppas detta har hjälpt! Jag lovar, det är inte så krångligt som det ser ut! I nästa inlägg ska du få lära dig mer om mobildesign!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: