Mobildesign

Hej! Nu kan du lära dig om mobilanpassning. Först av allt måste du aktivera mobilsajten om du inte redan har gjort det:
När du har klickat på "Spara" efteråt ska det komma upp en massa inställningar. Du kan börja med att fixa till din header. Det ser lite olika ut för olika teman (jag visade i förra inlägget hur du ställde in ett gratistema), men det ska se ut ungefär såhär:
Har du ett bra bloggnamn som du vill använda? Skriv in det i rutan högst upp! Sedan kan du välja färg eller bild för bakgrunden. Välj även rubrikens textfärg, typsnitt och textstorlek. Ja, du ser nog ungefär vad du ska göra.
Om du inte vet hur du ställer in färgerna visade jag det i förra inlägget. Nu är det dags för rubrikskuggan och menyikonen! Menyikonen är förresten den här:
Fixa till skuggan och färgen. Nu är det dags att börja jobba på inläggsdesignen! Det här är inte så komplicerat som det verkar. Börja med att välja färger:
Dom flesta vet nog redan det, men för dig som inte vet det så klickar man bara i rutan där det står t ex #ffffff och väljer härifrån:
Sedan kan du ta typsnitt, storlek och justering på inläggsrubriken och inläggstexten. Enkelt! Bara följ knapparna och prova dig fram med hjälp av "mobilen" till höger på din dataskärm ;)
Till sist kan du knappa in länkfärgerna:
Glöm inte att spara efteråt! Sparar man inte så sparas det inte ;)
Hoppas verkligen detta hjälpte! Det verkar komplicerat men det är egentligen ganska enkelt, bara följ stegen! Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: